Letak FB Page Like di Blog

To all my readers =)


Semua sihat tak?
Posa ok?


This nite, ida nak wat tutorial Letak FB Page Like tuk member matrik. Faiz, nama dia.


Haa, Faiz..
Skrg tengok, baca dan faham kan,ok?


Follow tutorial kat bwah nie betol2:


1) Surf link 'Facebook Social Plugin'

2) Cari 'Like Box' n klik.



3) Ok, bila dah dpat page mcam bwah nie, taip 'fb page url'. Follow je contoh dlm pic kat bwah.



4) Lpas dah taip 'facebook page url', hilangkan 'stream'. Follow cara2 strusnya melalui pic2 di bwah nie.




5) Tanda 'tick' pada 'stream' n 'header' dah hilang mcam pic di bwah. Next, klik 'Get Code'.



6) Lepas klik 'Get Code', akn kluar gmbar mcam di bwah. Follow je cara yg ditunjukkan di bwah.



7) Tuk paste code dalam Html / Javascript, sign in akaun blogger.


8)  Klik Dashboard > Layout > Add A Gadget > Html / Javascript.


9) Copy n paste code tadi di ruang Html / Javascript.


10)Save n hasilnya akn jd mcam di bwah nie.
 




Ida hrap faiz berjaya wat. All da best!
Kalau faiz tak faham, sila tanya ^_^


Kat bwah,ida ada tinggalkan link yg berguna tuk faiz wat rujukan atau dikenali sbg tutorial blog:

1) Jom Bina Belog

2) Mari Bina Blog

3) Tutorial Untuk Blog | Tips Blogspot


Sekian =)

Ida Ahmad Azni

Graduan Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Pembangunan Sumber Manusia dari Universiti Malaysia Sarawak. Mula menceburkan diri dalam penulisan blog pada tahun 2009. Bercita-cita untuk menjadi HR professional yang berjaya dan mempunyai angan untuk menjadi seorang penulis.

7 comments:

  1. org baik disini nak komen...haha

    ReplyDelete
  2. haha mmg baik pon... tahniah ya dah brjaya wat fb page like tu...

    ReplyDelete
  3. @Rosmariza Mohd Noor blom lg kak.. kalau akak nak,akak buat dlu page di akaun fb kak.. maaf lmbt reply..terlepas pndg

    ReplyDelete
  4. tanx for the tutorial info..
    I dh follow u, follow jgk k :)

    ReplyDelete
  5. salam. thank you for the tutorial. i refer your tutorial. :)
    feel free to visit mine.
    lots of dresses and many other clothing. :)
    http://qierahoney.blogspot.com/p/blogshop.html

    ReplyDelete